Autisme

Klassiek autisme en andere vormen binnen het Autisme Stoornis Spectrum (ASS) (zoals PDD-NOS en Asperger)
h

Diagnose

Je vermoedt dat je autisme hebt en je wilt daar duidelijkheid over. Wij kunnen je hierbij helpen door er voor te zorgen dat je wordt gediagnosticeerd.

Jij en autisme

Je hebt de diagnose autisme. Je vraagt je nu af wat het precies inhoudt en wat de beste manier is om met autisme om te gaan. Wij helpen je en ondersteunen je graag in je zoektocht. We helpen je om rust in je hoofd te krijgen door o.a. het praktisch aanleren van structuur.

u

Jouw omgeving en autisme

Jij hebt autisme en anderen weten niet goed hoe zij hier mee om moeten gaan. Wij nodigen directe betrokkenen uit of komen bij jou thuis. Wij bieden psycho-educatie. Het doel daarvan is dat de personen in jouw leven weten wat autisme is en hoe zij jou het beste kunnen helpen en ondersteunen.

Jouw werk en autisme

Je hebt autisme en moeite met het zoeken van een baan of moeite op het werk. Wij kunnen je helpen: van loopbaankeuze, sollicitatie tot en met begeleiding op je werk.

 

Je partner heeft autisme

Partners van mensen met autisme leiden vaak een eenzaam bestaan. Doordat er veel onderwerpen niet besproken kunnen worden of doordat de ander je niet begrijpt, kan dit leiden tot verwijdering en afstand binnen de relatie. Wij helpen je graag om je partner te begrijpen en andersom.

Jullie kind heeft autisme

Na een vaak moeizame en lange weg is jullie kind gediagnosticeerd. Een diagnose kan erg verhelderend zijn. Je snapt nu waarom hij zich anders gedraagt en dat hij prikkels niet goed kan verwerken. Nu je dit weet, wil je je kind graag helpen, maar hoe? Wij helpen je graag en leveren hierbij maatwerk.

Heeft u vragen?

Wij helpen graag verder.

 

Neem contact op via het contactformulier of bel ons.